Op maandag 19 mei zijn we gevraagd om in het kader van het junglekamp van Visio Grave een activiteit boomklimmen te organiseren met basisschoolkinderen die slechtziend of blind zijn. Omdat ik enkele jaren geleden les heb gegeven aan de kinderen tijdens mijn opleiding sportacademie vonden we het erg leuk weer eens voor deze kinderen klaar te staan. Sommige kinderen had ik nog leren zwemmen op de kleuterschool toen ze vier of vijf jaar oud waren, nu waren diezelfde kinderen een jaar of twaalf. Dat was intussen een heel verschil: ze waren heel wat groter geworden gelukkig!

Voor deze activiteit hadden we de mooiste en hoogste boom uitgekozen van Grave, welke toevallig ook nog op het terrein van Visio zelf staat. Dus logistiek was het erg gemakkelijk te organiseren. De boom waarin we geklommen hebben was een enorme mamoetboom (seqoia-dendron) van 37 meter hoogte, welke daar vroeger waarschijnlijk nog door de paters is gepland. Het zekerpunt zat op ongeveer 27 meter hoogte en de eerste takken begonnen op ongeveer 10 meter hoogte.

Om de eerste takken te bereiken moesten alle klasgenoten en leerkrachten de klimmer eerst naar de onderste takken omhoog lieren met de SRW. Vervolgens konden de leerlingen zelf kiezen hoe hoog ze verder wilden klimmen onder begeleiding van een extra klimmer in de boom. Hierna volgde de lange abseil uit deze geweldige boom. Alle kinderen en wij hebben erg genoten van deze spannende activiteit en zeker voor herhaling vatbaar!

P1030943 P1040018 P1040027 P1030894 P1030897

P1030899