Na vele uren ontwerpen, bespreken en voorbereiden is het dan eindelijk zover; de natuurlijke speelaanleidingen op het buitenterrein van Kindcentrum “De Morgenzon” in Zeeland zijn gerealiseerd. En de eerste reacties van zowel kinderen als volwassenen zijn erg enthousiast!

Dus na de extra lange kerstvakantie voor de school, kunnen de kinderen straks heerlijk sjouwen, bouwen en ravotten. Deze spannende speelaanleidingen prikkelen de fantasie van de kinderen en dagen uit om binnen verantwoorde grenzen risico’s op te zoeken, welke de speel- en leerwaarde sterk verhogen. Verder bestaan deze natuurlijke speelaanleidingen voor een groot deel uit niet permanente verplaatsbare onderdelen waardoor de speelaanleidingen verrassend blijven en de kinderen worden uitgedaagd om zelf spel te ontwikkelen.

Spelvormen welke zeker aan bod komen in de natuurlijk speelaanleidingen zijn;

– Klimmen en klauteren
– Sjouwen en hutten bouwen
– Evenwichtspel
– Tikspelen
– Fantasiespel
– Chillen en ontmoeten
– Mogelijkheid tot buitenklas.

TreeCare Services verwacht dat veel kinderen heel veel plezier gaan hebben met natuurlijk spelen en is erg benieuwd naar de reacties van kinderen en volwassenen op deze natuurlijke speelaanleidingen. Dus reageer op dit bericht en laat ons weten wat je ervan vindt. Ook leuke foto’s of nieuwe uitvindingen van kinderen kun je sturen naar info@treecareservices.nl

Heb je interesse in een natuurlijke speelaanleiding, bijvoorbeeld bij je thuis? Klik hier om contact op te nemen!

 

Natuurlijke Speelaanleidingen in Zeeland

Afbeelding 1 van 8